Nieuws

3 augustus 2019

Nieuwe praktijk

link LinkedIn-bericht en foto's

 

1 juli 2019

Verhuisbericht

Met ingang van 1 augustus 2019 is het adres van de praktijk:

Verbindingsweg 8a
6573 BV Beek (Berg en Dal)

 

10 februari 2019

Indicaties psychomotorische therapie

Indicaties psychomotorische therapie

 

2 februari 2019

Start runningtherapie-groep

Na de voorjaarsvakantie (11 maart 2019) start er in Beek (bij Nijmegen) een runningtherapie-groep. Doel van de groep is om mensen met verschillende psychische klachten te laten ervaren dat bewegen, in dit geval hardlopen, bijdraagt aan het vertrouwen in eigen capaciteiten.

Meer informatie vind je in de folder in de bijlage. Voel je vrij deze te delen met patiënten, collega’s of andere geïnteresseerden.
Informatiefolder Runningtherapie

 

20 december 2018

Congres SOLK op 12 februari

Op donderdag 12 februari verzorg ik met Fieke Veldhuis (psychosomatisch fysiotherapeut) een worksop op het SOLK-congres in Apeldoorn. Meer informatie op:

https://mailchi.mp/051d04685395/uitnodiging-gezonder-geldt-11-december-266641?e=f142984f27 

 

12 november 2018

Wanneer en hoe verwijzen psychotherapeuten/klinisch psychologen naar PMT?

Psychomotorische_Therapie_voor_psychotherapeuten

In bovenstaande PDF vindt u een beschrijving wanneer psychomotorische therapie een complementerende behandeling is naast psychotherapie. Ook verschillende vergoedingsmogelijkheden en de route.

 

11 september 2018

Groepstraining: Kom in beweging naar jouw waarden!

Een jaar verder en nog niets veranderd!

Dit was mijn eerste gedachte bij het verhaal van een goede vriend nadat hij mij vertelde dat hij zijn werk moe is en graag op zoek zou gaan naar wat anders.

Vorig jaar hadden wij een soortgelijk gesprek … …

Op maandagavond 22 oktober start ik een groepstraining (geen therapie!) waarin je op een leuke, ervaringsgerichte manier leert om duurzame stappen te ondernemen naar wat je écht belangrijk vindt. Het is daarmee een echte doe-training! De training is gebaseerd op de principes van ACT, wat staat voor acceptance & commitment therapie. Wil je daar iets meer van weten lees dan de tekst op deze website: 

Informatie ACT

Vaak komen we pas in beweging wanneer de spanning of vrees niet te hoog is, of wanneer de meeste twijfels zijn weggenomen. Dit kan er ook voor zorgen dat je belangrijke dingen uit de weg gaat die je eigenlijk heel graag wilt. Tijdens de groepstraining leer je niet om deze gevoelens en twijfels op te lossen en te verminderen, maar om er een andere relatie mee op te bouwen en je er niet door te laten beïnvloeden. Om stappen te zetten met de twijfels en de lastige gevoelens.

ACT is binnen veel verschillende begeleidingssituaties effectief gebleken. Bovendien is het een dynamische en verrassende manier om gedrag blijvend te veranderen. 

Folder Kom in beweging naar jouw waarden!

Start: maandag 22 oktober
 
Duur: 7 bijeenkomsten
 
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
 
Kosten: € 250,00 exclusief btw
 
Locatie: Beek (Berg en Dal)

Neem om je aan te melden, of voor vragen, contact op met Sander Penders, 06/41757075

 

14 augustus 2018

Begin november 2018 start bij Psychotherapiepraktijk Hazenkamp in samenwerking met Sander Penders, psychomotorisch therapeut, een groepspsychotherapie op basis van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Cliënten kunnen vanaf vandaag aangemeld worden.

Deze groepstherapie is voor cliënten die al lange tijd worstelen met klachten als depressie, angst, persoonlijkheidsproblemen en SOLK, die niet direct op te lossen zijn en moeilijk te accepteren. De groepstherapie is niet geschikt voor mensen die regelmatig crisiszorg nodig hebben.

De behandeling valt onder de specialistische GGZ. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

De groepstherapie is wekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) op de vrijdagochtend en bestaat uit psychomotorische therapie (PMT) en groepspsychotherapie

Geïnteresseerden en/of verwijzers kunnen contact opnemen met Psychotherapiepraktijk Hazenkamp: of 06-23825007 (Annika Cornelissen).

Informatiefolder ACT groepstherapie

16 april 2018

Met ingang van 16 april 2018 zal ik in dienst treden als psychomotorisch therapeut op de SOLK-poli van het CWZ in Nijmegen. 

Behandeling SOLK in het CWZ

 

27 oktober 2017

Bij deze een tweede schrijven over Acceptance & Commitment Therapie. Deze keer over fusie en defusie. 

"Ik wil zo graag kroelen."

25 oktober 2017

Ik gebruik met regelmaat aspecten uit Acceptance & Commitment Therapie (ACT). ACT werkt met een hexaflex. Op onderstaande link een eerste schijven over het accepteren en vermijden van chronische pijnklachten. 

Over het lijf wat mee naar huis gaat.