Chronische Pijn

Pijn is veelal een signaal dat er iets mis is met ons lichaam. Wanneer dokters echter de oorzaak van de pijnklachten niet kunnen vinden of wanneer er geen adequate behandeling is die de pijn doet overgaan, spreken we van chronische pijn. Veel mensen komen geleidelijk in een neerwaarste spiraal en ondervinden steeds meer last van de gevolgen van de pijn; moeite hebben het werk vol te houden, minder sporten, niet lekker in je vel zitten, onzeker zijn, prikkelbaarheid, angst om te bewegen, vermoeidheid, minder intimiteit, steeds meer pijnmedicatie gebruiken, zorgen maken over de toekomst, veel artsen of therapeuten bezoeken en financiële problemen. 

DSC_0022-Hartebeest-uitsnede.jpg

De behandeling richt zich op het verminderen van deze gevolgen. Soms nemen hierdoor ook de pijnklachten af, helaas niet altijd. Het is van belang dat er voldoende medisch onderzoek is verricht, maar ook dat dit is afgerond. Bij de start van de behandeling zullen we dit bespreken.

Samen brengen we de factoren in kaart die de pijn in stand houden, ik geef uitleg over het functioneren met pijn en bied oefeningen aan zodat u zelf weer regie heeft over uw leven. Als Psychomotorisch Therapeut maak ik gebruik van oefeningen gericht op bewegen en lichaamservaring. Waar wenselijk intergreer ik aspecten uit de Acceptance & Commitment Therapie. Ik beschik over een breed netwerk zorgprofessionals en deskundigen in deze regio. Waar nodig schakelen we die in bij de behandeling.

Klik op deze link voor een PDF-versie van de 'flyer chronisch pijn'.