Terugkeer naar werk

In samenwerking met Sjoerd Jongerius van Een werkend lijf begeleid ik terugkeer-naar-werk-trajecten voor het UWV, verzekeraars, arbeidsdeskundigen, ondernemers en zelfstandigen. Deze trajecten kunnen ook worden aangeboden bij dreigende uitval.

In een gezamelijk gesprek met de werknemer en opdrachtgever maken we een analyse van de uitval, de ervaren problemen, hoe deze zich hebben ontwikkeld en kunnen blijven bestaan. We bespreken wederzijdse verwachtingen, inspanningen en het beoogde resultaat. De opdrachtgever ontvangt vervolgens een plan van aanpak en offerte.

Desgewenst wordt een intakeverslag en/of eindverslag geschreven. Indien nodig betrekken we andere professionals bij de behandeling. Ik beschik over een breed netwerk zorgprofessionals en arbeidsdeskundigen in deze regio.

DSC_0095-Hartebeest-uitsede.jpg

Arbeid is een belangrijke pijler in ons leven, niet enkel als bron van inkomsten. We halen voldoening uit ons werk, plezier en de nodige sociale contacten. Dit is echter niet meer zo vanzelfsprekend wanneer fysieke/psychische klachten of pijn worden ervaren. Taken zijn moeilijker vol te houden, het werkplezier daalt en de klachten nemen toe.

Toch zien we mensen vaak niet direct op het werk uitvallen, maar met een flinke dosis doorzettingsvermogen doorwerken en inleveren op andere levensgebieden. Daardoor wordt minder tijd besteed aan hobbies en sport, is er minder contact met dierbaren en neemt prikkelbaarheid op het werk en/of thuis toe.

Als Psychomotorisch Therapeut maak ik gebruik van oefeningen gericht op bewegen en lichaamservaring. Waar wenselijk intergreer ik aspecten uit de Acceptance & Commitment Therapie. Ik ben als psychomotorisch therapeut gereigsteerd bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en als coach/supervisor bij de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching).

 

De praktijk werkt niet met wachtlijsten. Een begeleidingstraject kan desgewenst binnen enkele dagen worden opgestart.